Kereső Panel

Menü Panel

Utazás kereső

(feltételek törlése)
-

Ajánlataink

Cartour Plusz

Útvonal tervező

Olaszország bemutatása:

olaszország, olaszországi, nyaralás, nyaralások, pihenés, klubkártya, last minute, caorle, bibione, lignano, jesolo, utazás, üdülés, apartman, szállás, ajánlat, ajánlatok, utazási, utazás 2012, rimini, szálláshelyek, adria, olaszország online, last minute ajánlatok, utazások

Olasz köztársaság Olaszul: Repubblica Italiana Kellemes éghajlat, pompás tengerparti strandok és egy kulturális emlékekkel gazdagon megáldott ország, amely évről évre millió turistát ejt rabul - így él Olaszország a köztudatban. És valóban a Földközi-tengerbe mélyen benyúló csizma alakú félsziget az északi Alpoktól a legdélibb pontjáig bűvöl természeti szépségeivel. Vad, hegyi tájak Szicíliában és Szardínián, az ország két nagy szigetén; ...

Olasz köztársaság

Olaszul: Repubblica Italiana Kellemes éghajlat, pompás tengerparti strandok és egy kulturális emlékekkel gazdagon megáldott ország, amely évről évre millió turistát ejt rabul - így él Olaszország a köztudatban. És valóban a Földközi-tengerbe mélyen benyúló csizma alakú félsziget az északi Alpoktól a legdélibb pontjáig bűvöl természeti szépségeivel. Vad, hegyi tájak Szicíliában és Szardínián, az ország két nagy szigetén; megannyi hangzatos nevű kis sziget a Tirrén-tengeren szétszóródva: Elba, Ischia, Montecristo. Róma világvárosi üzleti pezsgésében még megérint bennünket az antikvitás szelleme; a Római Birodalom, az egykori világhatalom kétezer éves töredező emlékei között járunk. A mai Olaszországot Milánó és Torino, a termékeny Pó-síkság két nagyvárosa érzékelteti legszemléletesebben: ipari ország, amely a világ tíz legfontosabb ipari állama közé tartozik. Micsoda ellentét ehhez képest Velence, Pisa, Firenze, Siena, ahol még ma is a középkorban vagy a reneszánsz nagy korszakában érezhetjük magunkat.

Olaszország már több évtizede a klasszikus turizmus célországa.

Gazdag kultúra, változatos természeti adottságok, különböző éghajlati területek a hegyvidéki éghajlattól egészen a majdnem szubtropikus klímáig Szicíliában, végtelen tengerpartok és nem utolsó sorban az olasz konyha csalogatják ide évről évre a nyaralni és szórakozni vágyókat. A téli sportok kedvelői is megtalálhatják itt az igényeiknek leginkább megfelelő síterepeket, a lesiklás és a sífutás egyaránt nagyszerű lehetőségeket kínál Olaszországban. Az ország északi területén végighúzódó Alpok hegyei között számtalan remekül felszerelt és kiválóan karbantartott sípálya várja a sízőket, így a magyar sízők is kedvükre válogathatnak a közeli, távolabbi, kisebb-nagyobb síterepek között.

Hasznos információk:

Kismotorok és motorkerékpárok napszaktól függetlenül és mindenütt, lakott területen is, csak világítással, míg más gépjárművek, közöttük a személyautók az autópályákon és lakott területen kívüli utakon a nap minden órájában világítással közlekedhetnek csak. Személyautóban a mobiltelefon használata csak kihangosítással vagy fülhallgatóval lehetséges. Alkoholfogyasztás maximum 0,5 g/liter, ennek túllépése esetén a büntetés 1 hónap börtön és 3 hónapra a jogosítvány elvétele, de kamion- és buszvezetők esetében a jogosítványt bevonják. A sebesség túllépésének regisztrálása nem jár együtt kötelezően az autós megállításával, a bírságolás viszont csakis az erre jogosult közlekedési hatósági személy jelenlétében történhet. Kötelező megállni a megállapíthatóan vak - fehér vagy piros bottal közlekedő - személy áthaladásakor. OLASZORSZÁG SOK VÁROSÁBAN ÉS NYARALÓHELYÉN 2013-TÓL KEZDŐDŐEN BEVEZETTÉK A KÖTELEZŐ IDEGENFORGALMI ADÓT. ENNEK MÉRTÉKE VÁLTOZÓ, ÁLTALÁBAN 12 ÉVES KOR FELETT KELL FIZETNI. ÁLTALÁBAN 1 EURO/FŐ/ÉJ KÖRÜLI ÖSSZEGET KELL FIZETNI KÖZVETLENÜL A SZÁLLÁSNÁL (ELŐRE NEM FIZETHETŐ). AMENNYIBEN VAN ERRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓNK, AZ EGYES SZÁLLÁSOKNÁL EZT JELEZZÜK.

Kövess minket

Árfolyamok

= HUF