Kereső Panel

Menü Panel

Utazás kereső

(feltételek törlése)
-

Ajánlataink

Cartour Plusz

Útvonal tervező

Horvátország bemutatása:

Nyaralás Horvátországban   A tengerparti nyaralások közül a horvát úti célok a legnépszerűbbek közé tartoznak, hiszen a távolság nem nagy, és a kitűnő természeti adottságok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Az egyik gyakran feltett kérdés, amelyet vendégeink hozzánk intéznek: Hová érdemes ...

Nyaralás Horvátországban

 

A tengerparti nyaralások közül a horvát úti célok a legnépszerűbbek közé tartoznak, hiszen a távolság nem nagy, és a kitűnő természeti adottságok tökéletes kikapcsolódást nyújtanak. Az egyik gyakran feltett kérdés, amelyet vendégeink hozzánk intéznek: Hová érdemes menni Horvátországban, mit ajánlunk? A válasz nem könnyű.

 

 

A tengerparti nyaralások szerelmeseinek jó hír, hogy Horvátország tengerpartja – csak a kontinens mentén – több mint 1500 km hosszú, és emellett számos szigetre is mehetünk üdülni.

A táj, a gasztronómia, a strandok minősége és milyensége, az ott lakók szokásai és kultúrája (valamint a beszélt nyelv, az akcentus is) különbözőek. Az országban 6 UNESCO világörökség, 8 nemzeti park, rengeteg múzeum, és több mint 1100 sziget található. A szigetek közül jelenleg 66 lakott, a többi természetvédelmi terület, de hajóval barangolni köztük igazi élmény. A tengerparti régiók központjaiban található városokban rendszeres nyári fesztiválokat is rendeznek, ahol a zene és kultúra kedvelői számtalan program közül válogathatnak.A nyaralás Horvátországban rengeteg lehetőséget kínál megannyi helyszínen, de az egyik legszebb talán a Kvarner-öböl, amely Budapesttől csupán 6 órányi autóútra van. A Kvarner-öböl több mint 150 éve honosította meg itt a turizmust; villái, szállodái, parkjai magukon hordozzák az Osztrák-Magyar Monarchia jellegzetes építészeti stílusait.
Opatijaban (más néven Abbázia) gyönyörű épületekben gyönyörködhetünk, kedves kávézókban pihenhetünk meg, elegáns galériákat nézhetünk meg, a part menti sétányon pedig átsétálhatunk Lovranba is, ahol ugyan valamivel csendesebb az élet, de talán annál fényűzőbb villákat láthatunk a tengerparton.
A Kvarner régióban található Krk sziget - amely kevésbé fényűző, de kedves és hangulatos sziget – szintén kedvelt úti célja a magyaroknak. Krk szigete aránylag közel van országunkhoz és híd vezet a szigetre a kontinensről, ezért az odajutás gyors és kényelmes a tengerparti nyaralások után áhítozók számára.

A Kvarner-öböltől nyugatra található Isztria, egy hatalmas és különös félsziget. Olaszország közelsége és a történelmi múlt miatt is, igen nagy itt az olasz hatás. A helyi lakosokat gyakran halljuk olaszul beszélgetni, keverve a horvát nyelvvel.
A tengerpart melletti Kék Isztria leghíresebb üdülőhelyei: Pore, Umag, Rovinj, Pula és Medulin.
A belső, Zöld Isztriát gyakran hívják a horvát kis Toscana-nak is, lejtős-dombos tájai és építészete miatt is; mindenképpen javasoljuk kirándulásokra.

A Kvarner-öböltől délre Dalmácia következik, egészen a délen található Dubrovnik régiójáig. Nagy kiterjedése és hosszúsága miatt három további régióra szoktuk osztani (észak-Dalmácia, Közép-Dalmácia és Dél-Dalmácia).
Dalmáciában a mai napig láthatjuk az olasz, azaz a korábbi Velencei Köztársaság hatásait, nyomait. Számos látnivalóját meg sem próbáljuk itt felsorolni, de ha arra járnak, az alábbi városok közül néhányat mindenképpen látogassanak meg: Zadar, Sibenik, Priomosten, Trogir, Split és persze Dubrovnik, vagy pedig az alábbi szigeteket: Brac, Hvar, Dugi otok, Korcula.

 

A nyaralás Horvátországban felejthetetlen élmény!

Mit is lehetne még mondani Horvátországról honfitársainknak, vendégeinknek?
A fentiekben röviden összefoglaltunk néhány információt, de javasoljuk, hogy internetes oldalunkon a régiók és a városok alatt található leírásokat is olvassák el, és nézzék át képgalériáinkat is!

Évente több százezer magyar választja a tengerparti nyaralások színhelyéül az Adriát. Aki már járt Horvátországban – akár többször is –, az megtapasztalhatta szépségét, sok élménnyel gazdagodhatott és nyilván sok információt gyűjtött össze.
Aki még nem próbálta, annak a nyaralás Horvátországban bizonyosan felejthetetlen élmény lesz a gyönyörű környezetnek, finom ételeknek és kulturális látnivalóknak köszönhetően.


Horvátország összes ajánlata

Kövess minket

Árfolyamok

= HUF