Kereső Panel

Menü Panel

Utazás kereső

(feltételek törlése)
-

Ajánlataink

Cartour Plusz

Útvonal tervező

Egyiptom bemutatása:

Egyiptom

Egyiptomi nyaralások Piramisok, szfinx, csodálatos ókori műkincseket bemutató kairói múzeum, sivatagi napfelkelte, homokos tengerpart… Az egyiptomi nyaralások számos embert vonzanak, s ezen nincs mit csodálkozni: 3000 éves történelmi látnivalóival és egzotikus kultúrájával, modern szállodáival és tengerparti üdülőhelyeivel Egyiptom igazán különleges kikapcsolódást ígér. Aki a tengerparti nyaralások közül Egyiptomot választja, az megcsodálhatja a ...

Egyiptomi nyaralások

Piramisok, szfinx, csodálatos ókori műkincseket bemutató kairói múzeum, sivatagi napfelkelte, homokos tengerpart…

Az egyiptomi nyaralások számos embert vonzanak, s ezen nincs mit csodálkozni

: 3000 éves történelmi látnivalóival és egzotikus kultúrájával, modern szállodáival és tengerparti üdülőhelyeivel Egyiptom igazán különleges kikapcsolódást ígér.

Aki a tengerparti nyaralások közül Egyiptomot választja, az megcsodálhatja a világ egyik legősibb civilizációját

, megismerkedhet a csodálatos műalkotások, impozáns építmények, érdekes vallások és sajátos szokások hazájával. Az ország páratlan történelmi és kulturális értékei mellett gyönyörű tájakat és a kikapcsolódás számtalan formáját kínálja a pihenni vágyóknak: múzeumok, ókori szentélyek, színes arab bazárok, a kopt és az iszlám kultúra erődítményei, vörös-tengeri búvárkodás mind-mind szerepel a választékban. (A Vörös-tenger korallzátonyai egyedülállóan gazdag flórája és faunája a világ minden tájáról vonzza a búvárokat.) A szállodai háttér tökéletesen szervezett, az egyszerű szállóktól a legmodernebb luxuskomplexumokig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Hasznos információk az egyiptomi nyaralások iránt érdeklődőknek

Földrajz és éghajlat: Az ország Afrika északkeleti csücskében helyezkedik el, a Nílus-folyó által kettéosztva. Északról a Földközi-tenger, keletről a Vörös-tenger határolja, amelyeket a Szuezi-csatorna köt össze egymással. A Sínai-félszigeten Izrael, Jordánia, Szaúd-Arábia határolja, nyugaton Líbia, délen pedig Szudán. Az északi parttól kb. 100-150 kilométeren át síkság húzódik, délebbre – a Szahara felé haladva – növekszik a tengerszint feletti magasság (a 2000 métert is elérheti Vörös-tenger két partján). A legkiemelkedőbb pont a Sinai-félsziget déli részén magasló a Gebel Katharina (2637 m). A Nílus a sivatagban egy keskeny (15-20 km széles), termékeny vidéket hozott létre, napjainkban az asszuáni gát biztosítja a vízhozam szabályozását. A jelentősebb sivatagi területeken 6-8 nagyobb oázis található, a sivatag ettől eltekintve lakatlan. Az éghajlat mediterrán jellegű, nyáron a hőmérséklet 30-40 fok közötti, télen pedig 10-15 fok. A csapadék ritka, többnyire a napsütéses idő a jellemző. Az időjárás legkellemetlenebb jelensége a sivatagi homokvihar. Nyelv: Az arab a hivatalos nyelv, de szinte mindenütt lehet kommunikálni angolul. A turistaközpontokban beszélnek még németül és oroszul is. Időzóna: A Magyarországon érvényes időhöz + 1 órát kell hozzászámítani az időeltolódás miatt. Pénznem: Az egyiptomi font (LE) a hivatalos pénznem. A pénzváltók és bankfiókok mellett szinte minden szállodában váltanak USD-t vagy EUR-t egyiptomi fontra a recepción. Vízum: Az egyiptomi nyaralások tervezésénél ügyelni kell rá, hogy legyen érvényes vízumunk az utazás időpontjára. Az országba való beutazáskor legalább még 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. A turisták kötelesek a reptéren kiváltani az egyiptomi vízumot kiváltani, amihez célszerű előre megérdeklődni az aktuális díjat és kikészíteni az összeget. Víz, ivóvíz: Az éghajlatból adódóan a víz igen értékes és takarékoskodni kell vele. Mivel a bakteriális flóra más, mint a hazai, csak palackozott víz fogyasztása ajánlott. Fényképezés: A katonai létesítmények, kikötők, hidak fényképezése tilos. Amennyiben egy egyiptomiról szeretnénk fotót készíteni, a beleegyezését kell kérni, és előfordulhat, hogy pénzt kér érte. A Királyok Völgye sírkamráinál és a Kairói Múzeumban tilos fényképezni és videózni. Borravaló: Arab országokban hagyomány a „baksis”, azaz borravaló fizetése, sőt: egyes esetekben kötelező, akár a legapróbb szolgáltatásért is. Aki szeretné elkerülni a kellemetlen szituációkat az egyiptomi nyaralások alatt a szállodákban, hajókon vagy kirándulásokon, az készüljön fel ezekre a kiadásokra (kb. 15-20 USD egy hétre). Az egyiptomi alapfizetések nagyon alacsonyak, a baksis a turistákat kiszolgáló személyzet fizetésének kiegészítését jelenti.

Kövess minket

Árfolyamok

= HUF