Hogyan válaszd ki a legjobb hajszínt magadnak?

Hogyan válaszd ki a legjobb hajszínt magadnak?Köszönhetően a különböző eljárásoknak, hajszínezőknek, hajfestékeknek, szinte mindenki olyan hajszínt választhat magának, amilyet csak szeretne. De mi alapján tudsz hajszínt választani, hogy tudod eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb hajszín magadnak?

Általánosságban elmondható, hogy két lehetőséged van, az egyik, hogy saját magad választod ki a hajszínt, a másik jó megoldás pedig hozzáértő, pl. fodrász tanácsának kikérése. Általában a fodrászok egy kis beszélgetés után meg tudják mondani, hogy milyen hajszín és frizura illik hozzád.

Ha saját magad szeretnéd csinálni a választást, akkor kicsit nehezebb dolgod lesz. Először is el kell dönteni, hogy milyen árnyalatot szeretnél magadnak, világosat vagy sötétet. Esztétikailag mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai, a színezésben viszont fontos különbségek vannak a lehetőségek között. Sötétíteni viszonylag egyszerű, általában a sima hajfestékek megoldást jelentenek. Fehérítéshez, világosításhoz azonban speciális anyagokat kell használni, amik roncsolhatják a hajat. Ezt mindenképpen érdemes szakemberre bízni.

Érdemes figyelembe venni az bőröd színét, tónusát is, ezek ugyanis sokat számíthatnak a megfelelő szín kiválasztásában. Erre több különböző megoldás is van. A legjobb, ha természetes fényben nézed meg magad a tükörben. Ha sárgás színűnek látod a bőröd, akkor meleg árnyalatú, ha rózsaszínesnek, akkor hideg, ha pedig egyik sem, akkor valószínűleg semleges. A meghatározott tónushoz ezt követően viszonylag egyszerűen lehet hajszínt választani az online segédleteknek, katalógusoknak köszönhetően.