Házi készítmények torokfájásra

Házi készítmények torokfájásraA torokfájás gyakori probléma felnőttek és gyerekek esetén egyaránt. Általában, amikor megjelenik a torokfájás, akkor nem egyből orvoshoz megyünk, hanem különböző házi praktikákkal, készítményekkel próbáljuk kezelni. Nézzük meg a leggyakoribb otthoni megoldásokat torokfájás ellen.

A leggyakoribb megoldás a méz, vagy a mézes tea fogyasztása. A méz önmagában is nagyon jó a torokfájás csillapítására, de legtöbbször forró teába szoktuk keverni, hogy a meleg tea hatásait is egyúttal ki tudjuk használni. A meleg folyadékok általánosságban is enyhítik a torokfájást, de ha arra is ügyelnünk, hogy gyógynövényes teát fogyasszunk, akkor duplán lehet élvezni a tea nyújtotta előnyöket. Gyakori a kamilla tea fogyasztása, és a gyömbér is nagyon jó szolgálatot tud tenni, köszönhetően a gyulladáscsökkentő hatásnak.

Nem csak a gyógyteák, hanem különböző gyógynövények is segíteni tudnak torokfájás esetén. Ilyen pl. a lándzsás útifű, amelyből különböző készítmények is kaphatók, de teát is főzhetünk belőle, vagy torok tisztításra is használhatjuk. További növények a mályva vagy az izlandi zuzmó is, melyekből szintén készítményeket is vásárolhatunk, vagy saját magunk is készíthetünk valamilyen szert.

Nem csak belülről, hanem kívülről is lehetőség van a torokfájás enyhítésére, borogatás segítségével. Általában egy egyszerű meleg vizes törölközős borogatás elegendő már a tünetek enyhítésére, de ha rendelkezésünkre áll valamilyen gyulladáscsökkentő szer, akkor azt vízbe keverve még jobb eredményt lehet elérni.